Over ons

Carpe Vita werd opgericht in 2014 en is ontstaan uit een jarenlange passie voor de landbouw. Ons doel is om veehouders te helpen bij het maken van de juiste veevoeding. Dit door gebruik te maken van hun eigen grondstoffen en middelen. We begeleiden de veehouder bij de teelt van hun grondstoffen en bij het samenstellen van een gepast rantsoen.

Wij gebruiken hierbij voedingssupplementen die zelf geproduceerd worden en waarvan de formule nauwkeurig is samengesteld. We staan gekend voor onze synbiotica op basis van planten extracten en etherische oliën.

In deze tijden van intensieve veehouderij, rekent men steeds meer op antibiotica om de dieren gezond te houden. Wij streven naar gezonde dieren door de voeding te optimaliseren. Dit doen we door plantaardige voedingssupplementen aan te bieden om het immuunsysteem van de dieren te versterken zodat ze minder vatbaar zijn voor ziekten. En waarbij antibiotica voor een groot deel de rug toegekeerd wordt.

Onze visie is daarom ook “Beter voorkomen dan genezen!”.

“Let food be thy medicin, thy medicine shall be thy food.”

— Hippocrates

Synbiotica?

Synbiotica is een samenstelling van pro- en prebiotica. Het is dé perfecte cocktail van goedaardige bacteriën en hun voedingsstoffen om een gezonde spijsvertering te onderhouden.  

Wij kiezen voor Synbiotica als basis van ons product omdat dit veel gezondheidsvoordelen heeft en geen bijwerkingen veroorzaakt zoals bij antibiotica wel het geval is. 

Etherische oliën?

Etherische oliën worden geëxtraheerd uit planten materiaal. Wij gebruiken een mengeling van verschillende oliën om de gezondheid te ondersteunen van dieren. Hiermee wordt ook ingespeeld op de werking van het immuunsysteem.  Wij gebruiken voor onze producten een nauw samengestelde selectie van verschillende etherische oliën. 

Het gebruik van etherische oliën is nog zeer nieuw en veel mensen geloven er niet in. Toch zijn ze zo doeltreffend! Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met dit product en kunnen er niks anders over zeggen dat dit geweldig werkt. Niettegenstaande moet er voorzichtig omgegaan worden met dit product, daarom is het aangeraden niet te werken zonder onze instructies. Onze producten worden bovendien ook streng gecontroleerd en zijn  getest en goedgekeurd op hun werking.


Na jarenlang onderzoek zijn we bekomen tot de perfecte mix per product die de gewenste resultaten levert! Uit ervaring kunnen we spreken over unieke producten met een brede uitwerking. Geen andere concurrentie verkoopt producten als die van ons!