Vleesvee

Synbioticum

Carpe Opti CLPRO+

inhoud: 25 L

Een synbioticum op basis van plantenextracten en aromatische stoffen. Het bevat tal van natuurlijke vitaminen en mineralen en geeft uw koeien een goede algemene conditie. Bij dagelijkse opname van dit product, versterkt het immuunsysteem omwille van een correcte dosis aan essentiële vitaminen en mineralen. Een sterk immuunsysteem gaat gepaard met een verhoogde resistentie tegen verschillende ziekteverwekkers. Dit leidt tot minder ziekte, dus minder uitval. Capre Opti CLPRO+ ondersteunt de intestinale darmflora waardoor de vertering bevorderd en de eetlust gestimuleerd wordt. Dit resulteert in een hoger eindgewicht met minder voederverbruik en een lagere voederconversie.

Hepadravit

inhoud: 26 L

Een synbioticum met extra bestanddelen die de groei en ontwikkeling van de pens bevordert en op deze manier leververvetting vermijdt. Het ondersteunt tevens ook de bronst en vruchtbaarheid.

Carpe DLW

inhoud: 1 L

Carpe DLW is een synbioticum op basis van plantaardige extracten en aromatische stoffen, een formule die speciaal ontwikkeld is om inwendige parasieten geen schijn van kans te geven.  Een kuur met Carpe DLW verhinderd dat bijvoorbeeld lintwormen en andere intestinale parasieten zich kunnen vastzetten en zo de productie en de gezondheid van uw dieren negatief beïnvloeden. Vooral jonge koeien die voor het eerst op weide gaan hebben een grote kans op besmetting. Voorkom de besmetting door er op tijd bij te zijn. Zodat uw koeien zorgeloos kunnen grazen. 


Antisiet 

Inhoud : 1 L

Een mix van verschillende plantaardige oliën om uw dieren op een natuurlijke wijze te beschermen tegen parasieten zoals mijten en vlooien. Een kuur met Antisiet voorkomt dat parasieten zich onder de huid kunnen nestelen en zo schurft veroorzaken. Schurft belemmerd de groei en productie van uw koeien. Een propere huid en een stralende vacht is dus van groot belang.  

Het product dient enkel uitwendig gebruikt te worden en wordt verdund met water. 


Vitaminen en mineralen

Carpe CK

inhoud: 25 L

Carpe CK is een product op basis van kruiden en vitaminen. De formule is opgemaakt om dieren die onder stress staan, terug op peil te helpen. Een koe onder stress heeft minder eetlust waardoor de groei en vleesaanzet vermindert. Stress gaat meestal ook gepaard met diarree.  Zo is Carpe CK geschikt om stress voor, tijdens en na transport, hittestress  en stress wegens ziekte te vermijden. Carpe CK levert de gewenste kleur van vlees na slachten. Toediening van dit product heeft geen invloed op het eindproduct en er is ook geen wachttijd voor het slachten.

Carpe Universal+

Carpe Universal+ voorziet uw vleesvee van een dagelijkse dosis van de nodige essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dit bevordert de algemene conditie, weerstand en vruchtbaarheid. Bovendien verbetert de vleesaanzet.

Zak 25 kg

Carpe Vitol

Dit aanvullend dieetvoeder bevat een hoge dosis aan mineralen, vitaminen (A E en C), antioxidanten en chelaten (seleen, magnesium, zink en koper). Een kuur van Carpe Vitol gedurende een korte periode ondersteunt het dier in de voorbereiding op de bronst en reproductie. Of kan het verzwakte dieren een boost geven om hun weerstand terug op peil te zetten. Daardoor zal de vleesaanzet verbeteren.

Zak 25 kg

Bovi M/L

Bovi M/L levert uw vleesvee een boost aan energie op basis van lijnzaad. Dit bevordert een goede penswerking, groei en spierontwikkeling. 

Zak 25 kg

Carpe Bloc Universal+ en Droogstandmix5

Onze Carpe Bloc stuurt uw koeien zonder zorgen de weide op tijdens het seizoen van weidegang. Het is dan belangrijk dat uw dieren voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgen. Daarom raden we aan om een of meerdere likstenen in de weide te voorzien. Onze Carpe mineraalblokken bevatten alle mineralen en vitaminen die uw koeien nodig hebben.

De Carpe Bloc bevat geen zoetstoffen (lokstoffen) of organische stoffen zoals Melasse en weipoeder. In de meeste commerciële formules komen deze bestanddelen in grote mate voor. Hierdoor zullen de koeien meer opnemen omdat dit lekker smaakt. Onze formule, zonder Melasse, beantwoordt dus meer aan de eigenlijke behoefte naar mineralen en vitaminen van uw koeien. Dit verklaart ook waarom onze Carpe mineraal blokken duurzamer zijn en maakt het de periode van weidegang meer economisch draagbaar.  

De samenstelling van de Carpe Mineraalblokken is gebaseerd op onze gebruikelijke en gekende mineralen in kruimelvorm.

Beschikbare blokken voor koeien in droogstand als producerende koeien. Verkrijgbaar in emmers van 20 kg.