Melkvee

Synbioticum

Carpe opti CLPRO

Inhoud: 25 Liter

Een synbioticum op basis van plantaardige extracten. Dit voedingssupplement is geschikt voor drachtige koeien. Het bevat essentiële vitaminen en mineralen en zorgt voor een verhoogde weerstand en betere vertering. Dit houdt uw koeien in een algemeen goede conditie waardoor het moederdier een sterk jong geeft. Ook zal de melkproductie verhogen.  

Hepadravit

Inhoud: 26 Liter

Dit synbioticum bevat extra bestanddelen die een actieve werking hebben op de groei en ontwikkeling van de pens. Zo wordt leververvetting voorkomen. Het ondersteunt tevens ook de bronst en vruchtbaarheid van uw koeien. 


Vitaminen en mineralen

Carpe CK

Inhoud: 25 Liter

Een product op basis van kruiden en vitaminen. Het ondersteunt dieren onder stress. Gestresseerde dieren hebben minder eetlust waardoor de groei (van de uier) en melkproductie verminderd. Stress gaat meestal ook gepaard met diarree. Zo is Carpe CK geschikt om stress voor, tijdens en na transport, hittestress en stress wegens ziekte te vermijden. Toediening van dit product heeft geen invloed op het eindproduct en er is geen wachttijd voor melkafname.

Carpe Universal+

Deze mix voorziet uw melkvee een dagelijkse dosis aan essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dit bevordert de algemene conditie, weerstand en vruchtbaarheid. Bovendien verbetert dit de melkproductie en is de samenstelling van de melk beter. 

Carpe Vitol

Dit aanvullend dieetvoeder bevat een hoge dosis aan mineralen, vitaminen (A E en C), antioxidanten en chelaten (seleen, magnesium, zink en koper). Een kuur van Carpe Vitol gedurende een korte periode ondersteunt uw koe in de voorbereiding op de bronst en reproductie. Of kan het verzwakte koeien een boost geven om hun weerstand terug op peil te zetten. Daardoor zal de melkproductie verbeteren.

Bovi M/L

Bovi M/L levert uw dier een boost aan energie op basis van lijnzaad. Dit bevordert een goede penswerking en melkproductie. Dit kan bijvoorbeeld worden toegediend bij de opstart van de melkproductie (tot op  100 dagen na het kalveren). Het dier zal hierdoor gezond beginnen aan de melkperiode en kwalitatieve melk leveren.

Droogstand mix 5

Een uitgebreide mix van mineralen, vitaminen en sporenelementen die de droogstand ondersteunt. De droogstand mix stimuleert het herstel van de uier. Zo wordt de koe voorbereid op een volgende lactatie. Door de juiste hoeveelheid nutriënten neemt ook de vitaliteit van het komende kalf toe waardoor kalverziekten voorkomen worden en er minder uitval is.

Carpe Bloc Universal+ en Droogstand mix 5

Onze Carpe Bloc stuurt uw koeien zonder zorgen de weide op tijdens het seizoen van weidegang. Het is dan belangrijk dat uw dieren voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgen. Daarom raden we aan om een of meerdere likstenen in de weide te voorzien. Onze Carpe mineraalblokken bevatten alle mineralen en vitaminen die uw koeien nodig hebben.

De Carpe Bloc bevat geen zoetstoffen (lokstoffen) of organische stoffen zoals Melasse en weipoeder. In de meeste commerciële formules komen deze bestanddelen in grote mate voor. Hierdoor zullen de koeien meer opnemen omdat dit lekker smaakt. Onze formule, zonder Melasse, beantwoordt dus meer aan de eigenlijke behoefte naar mineralen en vitaminen van uw koeien. Dit verklaart ook waarom onze Carpe mineraal blokken duurzamer zijn en maakt het de periode van weidegang meer economisch draagbaar.  

De samenstelling van de Carpe Mineraalblokken is gebaseerd op onze gebruikelijke en gekende mineralen in kruimelvorm.

Beschikbare blokken voor koeien in droogstand als producerende koeien. Verkrijgbaar in emmers van 20 kg.