Varkens

Synbioticum

Carpe Opti CLPRO

inhoud: 25 L

Een synbioticum op basis van plantenextracten geschikt voor drachtige zeugen. Het bevat tal van natuurlijke mineralen en vitaminen die de algemene conditie van uw zeug ondersteunt. De immuniteit wordt versterkt door de voorziening van alle essentiële nutriënten. Dit zorgt voor een gezonde dracht en dus sterkere jongen. De vertering wordt bovendien ook gestimuleerd, dit resulteert in een betere voederopname en lagere voederconversie.

Carpe Opti CLPRO+

inhoud: 25 L

Een synbioticum op basis van plantenextracten en aromatische stoffen. Het bevat tal van natuurlijke vitaminen en mineralen en geeft uw varkens een goede algemene conditie. Een dagelijkse dosis aan aan essentiële vitaminen en mineralen, versterkt het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem gaat gepaard met een verhoogde resistentie tegen verschillende ziekteverwekkers. Dit leidt tot minder ziekte, dus minder uitval. Capre Opti CLPRO+ ondersteunt ook de intestinale darmflora waardoor de vertering bevorderd en de eetlust gestimuleerd wordt. Dit resulteert in een hoger eindgewicht met minder voederverbruik en een lagere voederconversie. 

Hepadravit

inhoud: 26 L

Een synbioticum met extra bestanddelen die actief zijn in de groei en ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel en op deze manier leververvetting vermijdt. Tevens wordt de bronst en vruchtbaarheid ondersteunt.

Carpe Opti CLPRO+ Sow/pig

inhoud: 25 L

Een synbioticum op basis van plantenextracten en aromatische stoffen. Het zorgt voor een sterk immuunsysteem bij de zeug en haar biggen waardoor de resistentie voor verschillende ziekteverwekkers toeneemt. Carpe Opti CLPRO+ Sow/pig voorziet de zeug en de big van een optimale verteerbaarheid zodat voedingsdiarree vermeden wordt. Bij de zeug geeft dit bovendien ook een optimale melkproductie.

Carpe Opti CLPRO+ Pig Start

inhoud: 25 L

Een synbyoticum op basis van plantenextracten en aromatische stoffen. Het ondersteunt de gezondheid van pas gespeende biggen, bevorderd de opbouw van het immuunsysteem van de biggen en houdt de luchtwegen vrij. Zo is er minder kans op de ontwikkeling van onder andere Actinobacillus pleuropneumoniae (ook wel bekend als APP). Deze bacterie veroorzaakt luchtwegontsteking bij biggen.

Carpe Opti CLPRO+ Pig Start+

inhoud: 25 L

Een synbioticum op basis van plantenextracten en aromatische stoffen. Een aangepaste formule voor zogende en/of gespeende biggen. Toediening van dit product verzekerd gezonde biggen en een goede opstart na het spenen. Pig Start+ helpt bij de opbouw van het immuunsysteem waardoor de biggen minder vatbaar zijn voor bepaalde bacteriën zoals Streptococcus spp.. Deze bacterie veroorzaakt hersenvliesontsteking bij biggen. 


Vitaminen en aromatische stoffen

Carpe CK

inhoud: 25 L

Carpe CK is een product op basis van kruiden en vitaminen. De formule is opgemaakt om dieren onder stress, terug op peil te helpen. Varkens zijn zeer gevoelig aan stress en hebben hierdoor minder eetlust waardoor de groei en vleesaanzet vermindert. Stress gaat meestal ook gepaard met diarree.  Zo is Carpe CK geschikt om stress voor, tijdens en na transport, hittestress en stress wegens ziekte te vermijden. Carpe CK zal ook het immuunsysteem activeren om infecties te vermijden wanneer de dieren verzwakt zijn omwille van stress.

Varkens die pas worden afgeladen in de stal worden vaak onderworpen aan stress waardoor de opstart traag gaat en er veel uitval is. Stress is ook aanwezig bij vleesvarkens die vervoerd worden naar het slachthuis en de wachttijd vóór de slacht. Hierdoor zal het vlees niet van gewenste kwaliteit zijn. Carpe CK kan deze problemen verhinderen.

Toediening van dit product heeft geen invloed op het eindproduct en er is ook geen wachttijd voor het slachten.

Prophyco

inhoud: 5 L

Een mengsel van verschillende aromatische stoffen dat geschikt is ter preventie van coccidiose bij biggen.